...Home Page.
  ...About Page in English.
  ...Terra Page Slovene.
  ...Slovenia.

 

Združena Evropska Krščanstvo

Lahko Zdravimo Shizma Zdaj!

 

 

  a branch of European Christendom  
     

 

Glavni namen te spletne strani je zagotoviti in širiti informacije o filmu United European Christendom – Heal the Schism Now! (Združena Evropska Krščanstvo Lahko Zdravimo Shizma Zdaj!) Glavni namen tega filma pa je, da nekaj prispevajo k ponovni združitvi Pravoslavne-Katoliške Cerkve in k vzpostavitvi ali ponovni vzpostavitvi, večjo civilizacijsko enotnosti in celovitosti v krščanstvu, ki se začnejo z Evropsko Krščanstvo. Ta film namerava govoriti skupnost krščanske vernike. V pomembnih čutov Združena Evropska Krščanstvo Lahko Zdravimo Shizma Zdaj! je dva filma, namesto dveh delov enega filma, saj sta obe predmeti izstopa tako zelo daleč narazen. Ena tema, Evropska Krščanstvo, je zelo pomembno. Druge zadeve, cerkev, je neprimerno bolj pomembna. Ne pričakujte, da pomanjkanje očitnih nasprotij v razumevanju, kako naj bi skupnost krščanske vernike nadaljevali na teh dveh zadevah.

Prvi del, ki nam jo imenujem prvi film, poskusi, da se ukvarjajo s teološkimi, ecclesiological in drugih vprašanj, povezanih s 5. stoletja razkola v Cerkvi in ​​še posebej z Velike razkola v Cerkvi, to, kar je po dogovoru z dne do 1054 , ki je odvijal med 9. stoletju in na začetku 13. stoletja in naprej. Glede na vprašanja, ki so vpleteni, ki se ukvarjajo, kot to počnejo v našem boju za razumevanje Božje namere za njegovo Cerkev, da spora ni mogoče razumeti kot neresen. Glede na razumevanje vsem kristjanom Božje zapovedi proti taki enotnosti skupni rabi, in se odraža preeminently v Svetem pismu reproducira na tej spletni strani, se spori ne bi bilo mogoče razumeti kot un-obvladljivi.

Trenutne razmere, kot tudi pisanja uglednih mislecev na teh področjih ter dialogi med in programi visokih cerkvenih hierarchs, kažejo, da je ponovna združitev podjetij je mogoče med Cerkvami tradicije, s tistimi, ki so obdržali zakramentov - predvsem Evharistija - in apostolsko nasledstvo in veljavno posvečen duhovništvo. Ti, v naraščajočem vrstnem redu glede na število ljudi v svojih skupnostih vernikov, ki so (1) vzhodnih pravoslavnih cerkva; (2) pravoslavnih Cerkva, ki so v občestvo z ekumenskega patriarha; in (3), Katoliška cerkev. S tem skupno dogovorjenega seznama, bi avtor tega filma dodali še četrto skupino. Medtem ko se obe pravoslavne Cerkve in katoliška cerkev uradno poskušajo ukvarjati s cerkvami v tej skupini, ne ukvarja z njimi, seveda v največji možni meri, ki ga ignorirajo njihov obstoj, lahko to četrta skupina pa bi rekli, da je ta pravoslavnih cerkva Byzantine- Slavonic liturgično izročilo, ki niso v občestvo z ekumenskega patriarha. Ukrajinska pravoslavna cerkev, Kiev patriarhat je le najštevilčnejša velikega števila cerkva, ki so ujeti v tej ecclesiological nered.

Ker so pomembna kot protestanti v krščanstvu, pojav protestantizma in nešteto oddelki v zahodni Cerkvi, ki so začele (z nekaterimi manjšimi izjemami) iz 16. stoletja, niso del tega prvega filma. So čeprav zelo veliko del zgodbe, ki je pripovedoval v "drugem" filmu. Drugi film vabi gledalca, da začne civilizacijski introspekcije, kaj so stroški Christian neenotnosti. To je v glavnem sestavljena iz niza študij primerov v stroških razkolu. Prav tako vabi gledalca, da se vključijo v nekaterih obveščena špekulacij o tem, kaj krščanstvo, ki se začnejo z evropsko krščanstvo lahko pričakujemo, je treba položaj krščanske neenotnosti naprej. Kako mislite, da smo bili početje? Postavka v pravo smer?

Skupnost vernikov bo na koncu ugotoviti, ali je ta enotnost Cerkev zgodi, ali res ne zgodi. Cerkev hierarchs imajo imenovani vloge. Niso pripravljeni podpisati skupno izjavo oziroma apostolski ustavo ali nekatere druge dokumente, ki vračajo obhajila in enotnosti, pa tudi če bi bili, da to stori, če ne bi bilo podpore skupnosti krščanske vernike, taka izjava ne bi bila uspešna, kot je to storila v 1439 ... in največja cerkev v krščanstvo postala mošeja.

     
 
     

Torej, se morate odločiti. Ali želite to enotnost? 

Prosimo, da znova preuči to vprašanje, ko ste videli film.

     

"Oddelek odkrito nasprotuje volje Kristusa, zagotavlja kamen spotike na svetu, in inflicts škodo na najbolj svetem vzrok razglašajo evangelij, da vsako bitje ... Če verjamemo v Kristusa pomeni, da želijo enotnost, da želijo enotnost pomeni Željo Cerkvi, da želijo cerkev pomeni, da želijo občestvo milosti, ki ustreza načrtom Očetove z vso večnost Tako je pomen Kristusove molitve: 'Ut unum sint.' " 
                              Janez Pavel II v svojem istoimenskem okrožnici iz leta 1995

"Stene, ki nas ločujejo ne dosežejo do neba." 
                              Metropolitan Platon Kijev

 
     
Človek predlaga   Bog razpolaga

 

 

Language Button Russkii that is for Russian Language Button Deutsch that is for German Language Button Język Polski that is for Polish Language Button Ukrayinska Mova that is for Ukrainian Language Button Italiano that is for Italian Language Button Español that is for Spanish Language Button Français that is for French Language Button Srpski that is for Serbian Language Button Hrvatski that is for Croatian Language Button Ellinika that is for Greek
Language Button Malti that is for Maltese Language Button Nederlands that is for Dutch and Flemish Language Button Magyar that is for Hungarian Language Button Belaruskaya Mova that is for Belarusian Language Button Kartuli Ena that is for Georgian Language Button Gaeilge that is for Irish Language Button Hayeren that is for Armenian Language Button Română that is for Romanian Language Button Svenska that is for Swedish Language Button Português that is for Portuguese
Language Button Català that is for Catalan Language Button Lëtzebuergesch that is for Luxembourgish Language Button Bulgarski Ezik that is for Bulgarian Language Button Makedonski Jazik that is for Macedonian Language Button Bosanski that is for Bosnian Language Button Crnogorski Jezik that is for Montenegrin Language Button Shqip that is for Albanian Language Button Dansk that is for Danish Language Button Norsk that is for Norwegian Language Button Íslenska that is for Icelandic
Language Button Latīna that is for Latin Language Button Sardu that is for Sardinian Language Button Lietuvių Kalba that is for Lithuanian Language Button Latviešu that is for Latvian Language Button Eesti that is for Estonian Language Button Čeština that is for Czech Language Button Slovenčina that is Slovak Language Button Slovenščina that is for Slovene Language Button Suomi that is for Finnish Language Button Arāmît Armāyâ Arāmāyā  that is for Aramaic
 

 

 

  Orthodox Church of Saints Cyril and Methodius  
  Pravoslavna cerkev sv. Cirila in Metoda – Храм светих Кирила и Методија – Orthodox Church of Saints Cyril and Methodius, in Trubar Park (really in Park Tivoli). The Church was built during the interwar years from 1932 to 1936, but consecrated on 23 October 2005 by Патријарх Павле – Patriarch Pavle (* 1914 r. 1 December 1990 to 15 November 2009 †). At the consecration was Tomáš Josef Cardinal Špidlík, SJ (* 1919 Boskovice – Rome 16 April 2010 †) who had brought from the Vatican for the altar of the Church and as a symbol of Orthodox-Catholic unity relics of Ἀθανάσιος Ἀλεξανδρείας – Saint Athanasius the Great – Афанасий Великий, Confessor and Doctor of the Church (* c. 296-8; Patriarch of Alexandria from 328; reposed in the Lord 2 May 373 †).  

 

 

 

  Catholic Ljubljana Cathedral ceiling  
  Standing at Ciril-Metodov trg – the Cyril and Methodius Square, Ljubljanska Stolnica – the Baroque-style Catholic Ljubljana Cathedral, consecrated in 1707.